- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Smetana do omáček 19% | 15 |
Olej běžný (průměr) | 12 |
Uzená krkovice | 80 |
Mléko polotučné průměr | 20 |
Strouhanka | 10 |
Cibule | 15 |
Vejce celá průměr | 40 |
Brambory zimní | 210 |
Sůl | 3 |
Dochucovadla:
sůl, pepř mletý
Energetická hodnota celkem: 2387 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 31,
Sacharidy (g): 49,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 6
Postup přípravy
Uzenou vepřovou plec uvaříme téměř doměkka a nakrájíme na drobnější kostičky. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a vychladlé nakrájíme na silnější plátky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a vychladé nakrájíme na silnější plátky. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme dorůžova na polovině dávky tuku. Zapékací misku vymažeme druhou polovinou tuku a vysypeme strouhanou houskou. Na dno rozložíme polovinu dávky nakrájených brambor, mírně osolínme, opepříme, na brambory nasypeme nakrájené uzené maso, naklademe plátky vajec a posypeme je smaženou cibulí. Navrch rozložíme zbývající brambory, opět je mírně osolíme a opepříme a pokapeme zbývajícím tukem. Pokrm vložíme do vyhřáté trouby, po částečném propečení zalijeme mírně osolenými vejci, rozšlehanými se smetanou a mlékem a pečeme, až vaječná zálivka ztuhne a povrch pokrmu je zbarvený.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.